Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1

  • Producent: WSiP
  • Dostępność: Brak
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1
Autor: Konarzewska Małgorzata
Wydanie: 10
Rok: 2023
Format: 16.5x24.0cm
Stron: 480
ISBN: 9788302183119
"Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy."